fbpx

Om oss

Om-oss-WEBB
yoga hands ashtanga yoga uppsala

Ashtanga Yoga Uppsala öppnade hösten 2006 och drivs i samma regi än idag, nästan 20 år senare.

Vi undervisar framför allt i individanpassad ashtangayoga, s.k. Mysore Style, men vi har allt från pranayama till YogaCore på schemat.

Hos oss får du ett personligt bemötande i mysiga lokaler och vi jobbar efter devisen att yoga ska vara för alla.

Team

yoga team

Vi är ett sammansvetsat och dedikerat lärar-team, med många års erfarenhet av yoga och att arbeta med människor. Vi träffas regelbundet på yogamattan och ser till att hela tiden vidareutbilda oss.

Hos Ashtanga Yoga Uppsala är du i trygga händer: Våra yogalärare har tillsammans över 100 års yogavana. Vi ser fram emot att få guida och supporta dig på din yoga-resa!

Vår yoga

Vi har yoga för alla! Ashtanga Yoga Uppsala är, som man kanske förstår av namnet, specialiserade på ashtangayoga och då särskilt Mysore style. Men vi har även klasser och kurser i många andra yogaformer, som hathayoga med yoga nidra och yinyoga. Du kan också ta privatlektioner hos oss.

All yoga är meditativ och verkar avstressande, vilken sorts yoga som passar dig är mest en fråga om personligt tycke och smak. Läs mer om respektive yogaform nedan (klicka på solarna).

Ashtanga

  • Dynamisk yoga med flödande sekvenser
  • Fokus andning, medveten närvaro & balansen mellan styrka och rörlighet
  • Finns på olika nivåer, börja med en intro

Yin & Hatha

  • Mer stillsam och statisk yoga för alla, även nybörjare
  • Här ingår också Restorative yoga, pranayama, yoga nidra och lunchyoga som t ex YogaCore

 

Övriga

  • Vi har även yoga för olika skeenden i livet, t ex gravidyoga och mamma baby-yoga
  • Du kan också ta privatlektioner hos oss och vi har yoga för företag

Community

Vad vore vi utan våra elever? Vi har bästa yogisarna och flera av dem är stamkunder sedan länge. Särskilt på Mysore-klasserna är det många som yogat regelbundet hos oss i 10+ år. Vi hälsar både soffpotatisar och vältränade, gamla som unga, stela som viga varmt välkomna - och vi hoppas att även DU ska trivas hos oss!

Bästa stället, hemma och tryggt. Lärarna har djup kunskap och möter oss på vår nivå. De har en förmåga att locka fram styrkor man inte visste att man hade.

yogaelev

Yoga-shala

yoga shala at ashtanga yoga uppsala

Shala är sanskrit för hem eller boning. En yoga-shala är en plats för yoga – en samlingspunkt där yoga-utövare kan förkovra sig, dela med sig, uppleva och växa.

För oss har det varit viktigt att skapa en stillsam och avstressande miljö, där man kan få en paus från vardagen och hämta ny energi. "Personligt, rofyllt och mysigt" är den feedback vi får på hur våra lokaler upplevs. Dessutom högst upp i huset, tyst och lugnt och med utsikt över takåsarna.

Kontakt

buddha in the office

Adress

Ashtanga Yoga Uppsala
Sysslomansgatan 8, 4tr
753 11 Uppsala

Portkod:
1065

Spara koden på din telefon - du behöver den för att komma in på entréplan

Hitta oss

Vi finns i Uppsalas hjärta, mitt bland många av nationerna, nära Fyrisån, saluhallen och domkyrkan, snett mitt emot Uppsala bokhandel och i samma hus som Hair Team.

Obs att vi kan vara lite svåra att hitta, då vi inte har någon skylt på fasaden, porten är lite undanskymd och vi håller till högst upp i huset. Ta sikte på Annelie K choklad och tobaksaffären: Mitt emellan är vår port! Står vanligtvis en gatupratare utanför också.

Öppettider

Vi har vanligtvis endast öppet i samband med klass - se schemat för tider. Kom förbi strax innan klassen startar, så hjälper läraren dig.

Vi har stängt de flesta röda helgdagar, skärtorsdag, påskafton och 30 april. Se aktuellt för ev. avvikande öppettider.

Kontakta oss

Du kan ta kontakt med oss via mail eller sociala medier - bästa är att maila oss om du har en lite mer komplicerad fråga.

Vi försöker svara inom 48h vardagar (oftast svarar vi betydligt snabbare).