fbpx

Hur börjar jag?

Hur-borjar-jag-WEBB

Varmt välkommen till Ashtanga Yoga Uppsala, härligt att du vill börja yoga hos oss!

Här följer en liten guide med tips om hur du kan komma igång på bästa sätt.

borja med yoga

Yoga hos oss - 3 alternativ

Ett

Börja med en intro-helg

Våra intro-helger är det allra bästa sättet att börja på. Du får lära dig grunderna i ashtangayoga, lära känna oss och hur vi jobbar och se hur du trivs i våra lokaler.

borja med en yogakurs hos ashtanga yoga uppsala
ashtangayoga intro-helg
Hur fortsätter jag sen?

Efter intro-helgen kan du köpa något av våra medlemskap och fortsätta på det mesta på drop in-schemat. Eller så går du vidare med kursen Ashtanga steg 2, om du tycker yoga en gång/vecka är lagom.

Tva

Gå en terminskurs

Passar inte datumen för vår helg-intro, så kan du gå den som veckokurs. Vi har också andra terminskurser som passar alla nivåer, t ex yinyoga och hathayoga. Och kurser för olika skeenden i livet, som gravidyoga.

pt-yoga borja med yoga
Tre

PT-Yoga

Du kan också börja genom att ta privatlektioner. PT-yoga kan vara ett alternativ om t ex kurstiderna inte passar eller om du inte trivs med gruppaktiviteter.

Yoga hos oss
- 3 alternativ

1.
Börja med en intro-helg

Våra intro-helger är det allra bästa sättet att börja på. Du får lära dig grunderna i ashtangayoga, lära känna oss och hur vi jobbar och se hur du trivs i våra lokaler.

Hur-borjar-jag-Pil-MOB
Hur fortsätter jag sen?

Efter intro-helgen kan du köpa något av våra medlemskap och fortsätta på det mesta på drop in-schemat. Eller så går du vidare med kursen Ashtanga steg 2, om du tycker yoga en gång/vecka är lagom.

Hur-borjar-jag-Streck1-MOB

2.
Gå en
terminskurs

Passar inte datumen för vår helg-intro, så kan du gå den som veckokurs. Vi har också andra terminskurser som passar alla nivåer, t ex. yinyoga och hathayoga. Och kurser för olika skeenden i livet, som gravidyoga.

Hur-borjar-jag-Streck2-MOB

3.
PT-Yoga

Du kan också börja genom att ta privatlektioner - passar kanske extra bra för vissa såhär i pandemi-tider. PT-yoga kan också vara ett alternativ om kurstiderna inte passar eller om du inte trivs med gruppaktiviteter.

varfor ar det bra med yoga

Varför är det bra med yoga?

Varför är det
bra med yoga?

  • Motverkar stress & stärker immunförsvaret
  • Gör dig koncentrerad, vaken & mer skärpt
  • Du blir vig, stark och får bättre balans
  • Gör dig mer tålmodig, lär dig "gilla läget"

Varför ska du välja oss?

Varför ska du
välja oss?

  • Tajt lärar-team med lång erfarenhet och bred kompetens
  • Litet, personligt & individanpassat
  • Mysigaste shalan i stan!
  • Öppet 52 veckor om året & Uppsalas största yoga-utbud
varfor ashtanga yoga uppsala

FAQ - vanliga frågor

Kan jag komma och prova en gång?

Självklart. Du kan köpa prova på 3 klasser för 100:- (se medlemskap).

Annars kan du boka och betala för en drop in-klass direkt i drop in-schemat. Enstaka klasser kostar 250:-.

Om du är nybörjare och nyfiken på ashtangayoga är det allra bästa annars att prova genom att gå vår intro helgkurs  á 3 kurstillfällen.

Måste jag förboka eller kan jag bara dyka upp?

Vi har ingen reception utan läraren sköter all incheckning, försäljning osv själv. Det är därför enklast för oss om du bokar kurser, klasser och köper ditt medlemskap online.

Kan jag gå på kurserna om jag har ett medlemskap?

Du kan boka allt på drop in-schemat om du har ett medlemskap. Där ingår också de flesta av våra kurser (yin, hatha yoga nidra, ashtanga intro steg 2 osv).

Gravidyoga-kursen ingår om du har årskort/terminskort och är gravid, kontakta oss så viker vi en plats till dig.

Behöver jag ha med en egen matta?

Lånematta ingår normalt sett på våra kurser. Pga pandemin vill vi helst att du om möjligt har med en egen matta. Vi säljer ekologiska och miljövänliga mattor av bra kvalitet.

Du som är medlem hos oss måste ha med egen matta. Behöver du hyra en matta kostar det 40:- (swisha på plats). Yogar du regelbundet i shalan (+3x/v) kan du lämna kvar din matta i hyllan bakom fondväggen.

Obs: Kom ihåg att ta hem mattan om du tar paus eller reser bort. Vi har begränsat med plats och rensar därför ut mattor som inte används vid varje terminsslut.

Jag är stel och i dålig form - kan ashtangayoga passa mig?

Ashtangayoga kan absolut passa. Du behöver inte vara vältränad för att kunna gå på Ashtanga – det blir du med tiden om du yogar regelbundet. Och mycket går att anpassa efter behov och förutsättningar. Börja gärna med en 3 dagars intro helgkurs först, om du känner dig osäker.

Läs mer i bloggen: Är Ashtanga kanske för svårt?

Måste jag gå en intro helgkurs först?

Om du köper medlemskap och vill ha tillgång till hela schemat är det bästa att börja med en intro (helg- eller veckokurs). Då kommer klasser som ashtanga 2, AYU-ashtanga, Half Primary och Mysore att fungera bättre.

Alla våra kurser och klasser som passar nybörjare (yin, hatha, gravid, mamma-baby) fungerar jättebra även om du inte gått en intro.

Jag har yogat förut - vilken nivå ska jag välja?

Om du inte har gjort ashtangayoga förut rekommenderar vi dig att börja med en intro helgkurs. Där får du får lära dig grunderna i ashtangayoga, som ger dig en bra bas för många av våra klasser som Half Primary och Ashtanga 2.

Om du haft ett uppehåll kan det också vara bra att “värma upp” med en helg-intro – eller att repetera en nivå.

Kontakta oss om du känner dig osäker, så hjälper vi dig.

Hur ofta ska man yoga?

Enligt Ashtanga-traditionen bör du yoga 6 ggr/vecka. Det kan vara svårt att hinna med att ställa sig på yogamattan varje dag och det är inte heller nödvändigt. Men för att uppnå yogans mer djupgående positiva effekter behövs regelbundenhet och tid.

Vi rekommenderar därför att du försöker göra plats för yogan 3-4 ggr/vecka. Det går bra att göra lite kortare pass vid behov – bara några solhälsningar regelbundet gör skillnad!

Går det bra att betala med kontanter?

Vi är en kontantfri yogashala. Du kan swisha eller betala med kort hos oss.

Kan jag betala med friskvårdsbidrag?

Absolut. Lös in friskvårdsssumman själv hos ePassi (obs endast friskvårdsbeloppet inte hela summan), meddela oss när det är gjort och vad du vill boka så hjälper vi dig. Kontakta oss om du har någon annan friskvårdsleverantör.

yoga for alla ashtanga yoga uppsala

"En shala med massor av energi där man trivs!
Här blir du bemött med värme och får hjälp & vägledning av otroligt ödmjuka och kunniga lärare.
Rekommenderas varmt!"