fbpx

Community

Community-WEBB

Vi har elever i alla åldrar, med alla sorts kroppar och bakgrunder: Studenter, pensionärer, professorer, arbetslösa, mammalediga, medelålders, smala, tjocka, långa, korta, sportiga, soffpotatisar, viga, stela...

Många har yogat hos oss länge, vilket vi är väldigt glada och tacksamma över. Några har precis börjat. Vissa går bara på morgon-Mysore, andra kommer mest på lunchen, medan en del yogar på kvällen.

Här kan du läsa om några av våra elevers yoga-resa och om varför de trivs hos oss.

yogaelev

”Yogan är en tillflykt”

Alice
Student
Yogat hos oss sedan 2018

...Läs mer

"Yogan har gjort en sån skillnad för mig. Den är ett stöd för min utveckling och min mentala hälsa. Jag har fått verktyg att acceptera mig själv som jag är. 

Jag började med en introhelg, en period i livet när jag inte mådde så bra. Och fastnade. Jag mår som allra bäst när jag är här regelbundet. För mig är yogan en del av min vardag, ett sätt att få en paus från plugget. Den ger mig redskap att komma i kontakt med mig själv, blir en tillflykt, en meditation i rörelse –  jag kan koppla bort allt runtomkring och tysta det inre.

Det här är en så välkomnande plats. Här blir du lyssnad på, och får hjälp att känna in i dig själv. Jag blir glad av att vara här. Yogan har räddat mitt liv."

yogaelev

"Yogan är min medicin för att hålla livet ut"

Maria
Civilanställd hos försvarsmakten
Yogat hos oss sedan hösten 2020

...Läs mer

"Jag har dansat hela livet, och är van att kunna lita på min kropp. När jag kom hit på en introkurs hade jag väldigt ont i kroppen, och var så stel. Efteråt kändes musklerna helt annorlunda. Sen kom mjukheten långsamt tillbaka. Knappt ett år efteråt kunde jag nå ner till tårna igen. Innan jag kom hit hade jag såna smärtor att jag var på väg att utredas för muskelreumatism, det påverkade hela mitt liv.

Yogan har gett mig tillbaka min rörelsefrihet, och tillför också så mycket till det inre. Det här är min medicin för att hålla livet ut."

ulf yogaelev

"Den gedigna kompetensen
utmärker"

Ulf
Översättare
Yogat hos oss sedan 2007

...Läs mer

"Det är som en oas att komma in hit, att få tanka och släppa allt annat. Ett sätt att komma undan flödet därutanför, att få stanna upp och lyssna på sig själv. Det känns så priviligierat att få ta del av yogan. Den ger en möjlighet att checka in, en fast rutin jag följer under åren. Det känns olika från dag till dag – ibland händer inget alls, andra dagar är det kul att komma för utmaningen. Och samtidigt känna in sinnet. Det speglar livet litegrann. 

Lärarna kan verkligen det de håller på med, de är lyhörda för elevernas behov och den gedigna kompetensen utmärker. Det finns en förståelse för att alla är olika och har olika behov. Och sen är det ett community vi har här, utan att man drar i folk för hårt. En fin gemenskap. Man kan komma lite som man är."

Thea

"Att komma hit är en del av min vardag"

Thea
Student
Yogat hos sedan 2017

...Läs mer

"Jag började med yogan som en träningsform, nu har den blivit ett sätt att hantera en vardag där allt går så fort.

Från början hittade jag hit för att jag var väldigt stressad. Jag gick ut från första kurstillfället och minns så tydligt att jag tänkte att jag inte nånsin varit så avslappnad, att jag kunde släppa en massa stress som satt i kroppen. Nu yogar jag 3–4 gånger i veckan, att komma hit är en del av min vardag.

Shalan är en trygg punkt, att komma hit hjälper en att grunda sig och komma ner i varv, det ger verktyg för en mer balanserad tillvaro. Lärarna här är både otroligt kunniga, varma och välkomnande. Yogan är ett sätt att stärka både kroppen och huvudet, hitta ett lugn och en plats av tillåtelse.”

yogaelev

"Det är så välkomnande och varmt här"

Ann
Pensionär
Yogat hos oss sedan 2009

...Läs mer

”Yogan hjälper mig att landa i mig själv och att bli lugn och avspänd. Att jag dessutom blir starkare och smidigare, det har kommit på köpet – yogan har stor effekt på så många plan.

Jag är här nästan varje dag, och får tillbaka så mycket i kraft o energi. Jag är morgonmänniska, så det är underbart att kunna gå hit tidigt. När jag kommer hem har jag hela dagen framför mig.

Att yoga via zoom nu under pandemin har funkat över förväntan, man känner sig nästan som man är här. Dessutom kan man ju vara på annan ort, jag kommer fortsätta med det framöver också, under sommaren till exempel.

Det är så välkomnande och varmt här – jag älskar atmosfären som ni skapar. Det är vänligt och snällt och man behöver inte känna att man ska prestera något. Om jag kommer hit med tankar eller bekymmer som upptar mig, har jag fått distans till allt när jag går ut härifrån. Jag blir glad av att gå hit! ”

giulia_yoga_community

"Atmosfären och den personliga
stämningen är viktig"

Giulia
Doktorand i juridik
Yogat hos oss sedan 2018

...Läs mer

"Jag är kär i det här stället! Det är en plats som är så betydelsefull för så många. Ett så viktigt sammanhang. Shalan har gett mig ett komplement som jag verkligen behövt i mitt liv. Yogan hjälper en att lära känna sin kropp och sig själv lite djupare. Den grundar mig.

Atmosfären och den personliga stämningen är viktig för mig. Här har man en nära kontakt med lärarna och jag upplever en sån värme. När jag går härifrån känner jag mig stärkt och inspirerad, och har fått en slags återhämtning.

Yogan vi praktiserar är väldigt dynamisk. Den kräver tålamod, men när man har förstått det öppnar sig en helt ny värld, i en miljö som är tillåtande och snäll samtidigt, där man kan vara sig själv. Det är också så fint att se alla här, vi är i olika åldrar och faser i livet, alla med olika förmågor och förutsättningar."

yogaelev

"Det här stället är verkligen
en pärla"

Ashraf
Konsult
Yogat hos oss sedan 2018

...Läs mer

"Redan första gången jag klev in här kände jag att här vill jag vara! Yogan gav mig både något fysiskt, men det fanns också en själ. Lärarnas bemötande, kunskap och ödmjukhet betyder så mycket, jag lär mig alltid nya saker av dem. Jag blev frälst direkt.

Det breda utbudet betyder mycket. Jag älskar det dynamiska jag får genom ashtangan, och att också varva med yin, få yoga nidra. Det blir verkligen en perfekt kombination. Tidigare hade jag ont i kroppen, var spänd i nacken och kunde knappt göra en armhävning. Yogan har gjort mig starkare. Hela min kropp har påverkats. Och jag lär mig något varje dag jag är här, den processen är så häftig.

Yogan har blivit en livsstil, den har gett mig en balans och ett lugn i min vardag. Sen är alla så trevliga, vi har en fantastisk gemenskap. Det här stället är verkligen en pärla – det är ett sånt privilegium att vi här i Uppsala kan få allt detta här, istället för att resa iväg till Indien eller Bali!"

Artboard 1

"Yoga är en date med sig själv
- varje dag"

Mia
QA specifikationshandläggare
Yogat hos oss sedan 2007

...Läs mer

"Jag drogs till yogan redan i tjugoårsåldern men tappade det när jag fick barn. En kompis tipsade om att Anne-Lie kommit till stan och det kändes direkt att det här är min sorts yoga. Jag yogade allteftersom fler och fler morgnar i veckan.

Att jag också tränar Capoeira tror jag har hjälpt mig att våga ge mig på svåra asanas. Men det är inåt som gäller och allteftersom upptäcker man det. Yoga är att ha en date med sig själv, varje dag. Att yoga är en resa som bara fortsätter.

Ashtanga Yoga Uppsala är bästa stället, hemma och tryggt. Alla lärare har djup kunskap och möter oss på vår nivå. De har förmåga att locka fram styrkor man inte visste att man hade."

"De ser ens personlighet, vad man behöver för utmaningar"

Lena
Systemförvaltare
Yogat hos oss sedan 2007

...Läs mer

"En kompis som gått hos Anne-Lie tipsade mig. Jag föll pladask, förälskad på en gång. Jag yogade kvällar till att börja med, nu bara morgon-Mysore.

Först var jag jättekär i det fysiska, att bli starkare, smidigare och rörligare. Men sedan blev det viktigare att nå balans. Det inre kommer succesivt och ger otroligt mycket. Att lära känna sig själv, kroppen och mentalt, hur jag hänger ihop. Det har jag också nytta av i vardagen. Liksom andningen. Yogan är en självklar del av livet.

Lärarna på Ashtanga Yoga Uppsala har så mycket erfarenhet och kan ge små subtila korrigeringar som gör stor skillnad. De ser ens personlighet, vad man behöver för utmaningar. De lär oss tålamod när vi vill ha mer och mer."

Artboard 8

”Här finns verkligen yoga för alla”

Erwin
Tidningsbud & transportarbetare
Yogat hos oss sedan 2007

...Läs mer

"Syrran hyrde Anne-Lie för en privat session. Jag nappade och på den vägen är det. Till en början är man inriktad på det fysiska, sedan förstår man mer av filosofin. I yogasutrorna finns vägledning för att hantera livet på ett bättre sätt.

Här på Ashtanga Yoga Uppsala utvecklas jag fortfarande, både i mina asanas och andligt. När man lär sig pranayama blir man lugnare till sinnet och mer fokuserad på vad som är viktigt. Det är den enda shalan som har Mysore varje morgon. Anne-Lie är också jättebra på mantras.

Här finns verkligen yoga för alla, från vaggan till graven. Det är ett supertrevligt ställe, lärarna är fantastiska, eleverna är underbara."

6

”Det blev förälskelse direkt”

Lena
Sjuksköterska
Yogat sedan 2015

...Läs mer

"Jag testade en introduktionshelg hos Ashtanga Yoga Uppsala och kände wow, det här vill jag göra. Det blev förälskelse direkt. Sedan började resan. Visst är det lite tufft ibland mörka vintermorgnar när klockan är sex. Men Mysore är grejen för mig. I yogan är man så närvarande i nuet och möter sig själv. Det mentala har varit starkt för mig hela tiden. Allteftersom har kroppen börjat mjukna också.

Ashtanga Yoga Uppsala är nog lite unikt. Hit kan jag komma precis som den jag är, inga krav, inga roller. Bara öppna dörren, känna doften, träffa vänner. Det är jättefin stämning både bland de som undervisar och bland de som yogar."

Artboard 5

”Här kan jag släppa allt och komma i kontakt med mig själv”

Helene
Enhetschef
Yogat sedan 2012

...Läs mer

"Matilda var i Indien, yogade där, kom hem helt uppfylld och frågade om vi inte skulle börja tillsammans. Jag har alltid haft yoga på min lista och kände att nu var det dags. Vi hittade Asthanga Yoga Uppsala.

Här kan jag släppa allt och komma i kontakt med mig själv. Det andliga är jättejätteviktigt. Börjar tankarna snurra så tappar jag bokstavligen balansen - det går bara att vara i sig själv och i sin rörelse. Jag är här på min matta med mig själv. Yogan är en vän att hålla i handen, den är livslång. Det är fint. Lärarnas olika dynamik tar fram olika sidor i allas yoga, de sätter tonen och skapar atmosfären." 

"Det finns ett helt universum av detaljer att upptäcka"

Matilda
Student & personlig assistent
Yogat hos oss sedan 2012

...Läs mer

"Jag har inte yogat någon annanstans och hade väldig tur som hittade hit på en gång. Jag tilltalas av att yoga är en så gammal tradition, att ashtanga är en yogaform från Indien och av att lärarna har så mycket kunskap och erfarenhet.

Nu när jag hållit på såhär länge har yogan fördjupats. Jag har insett att lyckas släppa prestationstänkandet är hela poängen. Mysore ger tryggheten att veta att man gör samma sak varje dag. Samtidigt finns det ett helt universum av detaljer att upptäcka.

Yoga är ett bra sätt för unga att hitta rätt, särskilt idag med all träning och utseendefixering. Yogan är ett fantastiskt sätt att bli vän med sig själv - och här hos Ashtanga Yoga Uppsala finns de bästa förutsättningarna för det."

7

”Jag är mycket starkare nu än när jag var yngre”

Linda
Polis
Yogat hos oss sedan 2009

...Läs mer

"Jag hade falsk ischias och så ont att jag inte kunde gå. Då fick jag en intensivkurs hos Ashtanga Yoga Uppsala i trettioårspresent. Nu är det tioårsjubileum.

Att bli starkare fysiskt var drivkraften de första åren. Yogan höll smärtan borta. Med små barn hemma var det också så lugnt och skönt att komma hit. Med tiden har det vuxit till en identitetsgrej. Yogan har skapat en känsla av att jag klarar var som helst. Jag är mycket starkare nu än när jag var yngre.

Man får respekt för lärarnas kunskap och deras personliga infallsvinkel. Man blir verkligen sedd utifrån sina egna förutsättningar. Ibland får man en känsla av att de känner en bättre än en själv!"

Artboard 3

"När man fattar så fattar man"

Raquel
IT-konsult
Yogat sedan 2014

...Läs mer

"Jag hade inga förväntningar, jag ville bara prova. Och det behövdes att jag gick lite mer kontinuerligt för att fatta vad ashtanga handlar om. Man måste yoga ett tag för att förstå, och när man fattar så fattar man.

För mig krävdes det att det skulle vara fysiskt krävande för att jag ska klara att vara i en meditation. Ibland inser jag att nu har jag varit här i en och en halv timme och inte tänkt på jobbet en enda gång. Det går helt enkelt inte att tänka på något annat än den position man är i.

Sedan jag började på Ashtanga Yoga Uppsala har jag aldrig funderat på något annat ställe. Atmosfären här är så varm. Här gör jag något för min egen skull, för att vårda mig själv."

"Här finns ett stort utbud av klasser"

Carmen
Lokal & uppdragsanvarig
Yogat sedan 2008

...Läs mer

"Yogan kom till mig av en sorglig anledning, en vän fick cancer och jag upptäckte medicinsk yoga ihop med henne. Efter något år ville jag ha mer att välja på och hittade hit. Jag blev totalt biten och entusiastisk. För mig blev yoga svaret på mycket.

Jag kommer från kampsporten och från början så tränade jag yoga, jag yogade inte. Det är stor skillnad. På Ashtanga Yoga Uppsala fick jag lära mig att lyssna på min kropp och gled in i yogan. Ashtanga är rörelsemeditation och mycket spännande kan hända i kroppen känslomässigt.

Här finns ett stort utbud klasser, fysisk utmaning, andning och meditation, från morgonen till kvällen. Det är bra att man verkligen kan välja vad man behöver."

4

”Jag triggas av att ha tydliga mål”

Oscar
Studerande
Yogat sedan 2016

...Läs mer

"Mamma rekommenderade mig att testa på. Det var kul och jag ville fortsätta. Jag är fotbollskille och behöver bli vigare och få bättre kontakt med kroppen. Som barn kan vi göra allt, men det bli mer onaturligt ju äldre vi blir. Så borde det inte vara.

Ashtanga är både fysiskt utmanande och har en meditativ sida. Jag gillar att man använder sin kropp och triggas av att ha tydliga mål. Andningen är också väsentlig för att ha en bra vardag. Att komma hit och yoga är en skön paus om inget annat."

ann yogaelev

"Man smyger in, inga speglar, ingen jobbig musik, inga mobiler"

Ann
Barnmorska
Yogat sedan 2017

...Läs mer

"Jag är en träningstjej som gillar att ta i, lyssnade inte på kroppen tillräckligt och fick ont. Jag har tänkt att yoga inte är för mig, men testade Ashtanga Yoga Uppsala en månad och det var superbra.

Med ashtanga lär man känna sin kropp på ett annat sätt. Jag var van att lyfta tunga skivstänger, nu klarade jag inte vissa saker och måste hitta en annan sorts styrka. Ibland har det varit frustrerande men det är ju så coolt när det går.

Jag trivs väldigt bra här. Man smyger in, inga speglar, ingen jobbig musik, inga mobiler. Det passar min aktiva personlighet. Mysore på morgonen är en jätteskön start på dagen, men det är också skönt att yoga efter jobbet, att varva ner och att få den där stunden."

Pausbild 2

"Yoga is the journey of the self, through the self, to the self."

- The Bhagavad Gita