fbpx

Aktuellt

Aktuellt-WEBB
lakshmi

Covid-19 info

8 februari, 2022 / , , /

Uppdatering 9 februari 2022:

Yes, den 9 februari tas (nästan) alla restriktioner bort, då covid-19 inte längre anses vara en allmänfarlig sjukdom.

Detta innebär att vi återigen kan öka på antalet platser på klasserna, vilket gör att det nu blir lättare att få plats på t ex Ashtanga 2 tisdag och Mysore lördag. I övrigt inga ändringar, fortsätt stanna hemma om du känner dig krasslig, zooma istället om du behöver.

Vi firar med två rörelse-meditationer onsdag 9 februari och Full Primary lördag 12 februari. Boka i drop in-schemat. Och du som haft en pandemi-paus kan köpa ett medlemskap för det som återstår av terminen till rabatterat pris, ”VT22 special” – du hittar det under medlemskap & priser.

Uppdatering inför vår 2022:

Vi hade hoppats att det skulle vara över nu, men tji fick vi, nu är vi istället på väg in i en ny pandemi-våg. Med det följer nya restriktioner och därmed har vi nu återigen begränsat antal platser på klasserna.

Vi vill be dig som kommer till oss att visa hänsyn och stanna hemma vid minsta symtom/anhörig med symtom. Zooma istället om du behöver. Vi har nu uppgraderat ytterligare med nya hörlurar och vassare internet, för en bättre hemma-upplevelse.

Och, eftersom antalet platser nu är begränsade: Kom ihåg att boka din plats innan klassen och var snäll och avboka i tid om du får förhinder, så att någon annan hinner få din plats. Vi misstänker dock att det inte kommer att vara fullbokat särskilt ofta, eftersom vi just nu har väldigt många klasser i förhållande till hur många som yogar hos oss.

I övrigt läs mer nedan om hur vi hanterar pandemin, för att lärarna och alla som yogar hos oss ska kunna känna sig trygga.

Uppdatering oktober -21

Alla restriktioner är nu hävda och vi har lagt på fler platser på klasserna. Nu får alla plats, men det är inte trångt utan finns gott om utrymme på det mesta. Varmt välkommen tillbaka du som tagit en pandemipaus! Vi fortsätter förstås att zooma och har nu uppgraderat till en bättre kamera – delta online om/när du behöver, även i framtiden 🙂

Uppdatering inför höst 2021:

Hösttermins-starten närmar sig och restriktionerna har lättat upp. Nu ökar vi på antalet platser en aning på klasserna, framför allt på Mysore. På Mysore har vi också börjat återgå till lite mer vanliga justeringar, för den som vill. Vi fortsätter förstås zooma kurser och klasser, så kan du som behöver delta online vid behov. I övrigt läs mer nedan.

Uppdatering 2021 & pandemilagen:

Vi fortsätter att ha öppet på samma vis som vi haft sedan mars 2020, men vi har begränsat antalet platser på klasserna ytterligare enligt pandemilagens direktiv. Vi välkomnar dig som känner dig fullt frisk till shalan. Zooma gärna istället – vi sänder allt utom Mysore live.

Sedan januari 2021 har vi äntligen platsbokningen igång. Även om det har fungerat bra utan i och med att många deltar online, känns det väldigt skönt att veta exakt hur många som kommer på varje klass.

Alla lärare är fortsatt friska och vi har inte haft någon smittspridning i lokalen. Vi är djupt tacksamma över visad hänsyn och all eran support, som gjort att vi hittills kunnat ha öppet genom hela pandemin.

I övrigt, se nedan – läs gärna igen:

Lite info om hur vi hanterar corona-viruset covid-19:

Vi har öppet som vanligt och alla klasser sker på plats enligt schema. Men sedan mars 2020 sänder vi också allt utom Mysore live via Zoom. Du kan alltså välja på att delta på plats i shalan – eller online hemifrån. Online-yoga ingår i alla våra kurser och medlemskap.

Generellt är det luftigt och finns massa plats på varje klass. Vi har mer än halverat antalet platser, för att kunna hålla avstånd mellan mattorna. Då många yogar med oss hemifrån just nu är det oftast färre än så. Skulle det bli högt tryck på en viss tid modifierar vi schemat för att jämna ut antalet deltagare.

Vi har bytt ut vanliga handdukar mot pappershanddukar. Ta gärna med en egen liten handduk, så sparar vi på träden (tips: ha med den överallt, inte bara hos oss = bättre för planeten).

Vi har bästa städ-teamet, men just nu städar vi lite extra noga såklart. Särskilt handtag och andra ytor som många tar på.

Vi håller avstånd, tar inte i hand, kramas inte och tar inte på någon i onödan – endast verbal assistans tills vidare.

Vi ber dig:

  • Eftersom många får väldigt milda symptom kan det vara svårt att känna skillnad på covid-19 och en vanlig förkylning. Vi ber dig därför att stanna hemma om du känner dig det minsta hostig, snuvig eller raspig i halsen. Stanna också hemma om du har någon i din närhet som blivit sjuk. Tänk på dina medmänniskor och var lite extra försiktig. Det här gäller naturligtvis även oss lärare (hittills är vi alla kärnfriska peppar, peppar).
  • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och varmt vatten. Börja alltid med att tvätta händerna varje gång du kommer till oss (eller använd handspriten). Ta inte i onödan på ansikte/ögon/mun.
  • Vi önskar att du har med en egen yogamatta. Ta gärna med ev egen övrig utrustning också om du kan (filt, block osv). Mattor mm finns till försäljning i shalan. Spraya på mattrengöring (finns på plats) före + efter och torka av, om du behöver använda lånematta.
  • Byt om hemma, om det är möjligt. Duscha hemma. Traditionellt så duschar man inte efter yogan utan innan, något som gör huden mjuk, len och smidig.
  • Ha lite extra koll på schemat här på hemsidan – ifall vi måste göra någon ändring med kort varsel. Och prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev, så missar du ingen viktig info (scrolla längst ner till fotsidan).

Tack för att du supportar oss!
XOX